Objektív, független eredmények a fajták teljesítményéről

A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a Gabonatermesztők Szövetségével közösen 2008-ban indította el a GOSZ-VSZT Posztregisztrációs Fajtakísérleteket őszi búza és kukorica fajták területén.

2018 óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is bekapcsolódott a kísérletek finanszírozásába és elindultak az őszi káposztarepce kísérletek. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kísérletben szereplő fajtasorra ajánlati fajtalistaként tekint, hangsúlyozva, hogy a kísérletben részt vevőkön kívül számos kiváló fajta áll a termelők rendelkezésére. A kísérletek felügyeletét és a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat a Fajtakísérleti Innovációs Tanács (FIT) látja el. A FIT önálló tevékenységét a gabonatermelők, a vetőmagelőállítók, a -kereskedők és -feldolgozók egyetértésével, valamint a magyar mezőgazdaság fejlődését fontosnak tartó civil szakmai szervezetek széleskörű erkölcsi és anyagi támogatásával végzi

A GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek célja, hogy objektív eredmények birtokában a felhasználók kipróbált, megfelelő mennyiség és ismert minőség elérésére képes növényfajták közül választhassanak.

Az almenüpontokban megtalálható az eddigi összes kísérlet végleges eredményeit tartalmazó kiadvány.

Hiteles

Független szakmai szervezetek hajtják végre

Nyilvános

Az eredmények összehasonlíthatók

Szakmai

Szakmai alapookon nyugvó objektív tájékoztatás

Hosszútávú

A kísérleti eredmények minden évben nyilvánosak

Hiteles

Független szakmai szervezetek hajtják végre

Nyilvános

Az eredmények összehasonlíthatók

Szakmai

Szakmai alapokon nyugvó objektív tájékoztatás

Hosszútávú

A kísérleti eredmények minden évben nyilvánosak

x Objektív kísérleti eredmények x három növényfajtánál

Ismerje meg a
fémzárolt vetőmagok előnyeit ön is!

A nyomon követhetőségnek és a kiegyensúlyozott, piacképes termelésnek egyaránt fontos feltétele a minősített, fémzárolt vetőmag használata.