A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

A VSZT fő feladatai közé tartozik többek között az ágazattal kapcsolatos javaslatok kidolgozása, információk szerzése, feldolgozása és ismertetése, valamint törvényben rögzített jogainak gyakorlása, kötelezettségeinek betartása, betartatása. A VSZT feladata továbbá: a növénynemesítők, vetőmag-szaporítók, feldolgozók és forgalmazók termelési és piaci magatartásának országos szintű összehangolása, részvétele az államigazgatási szervek munkájában, döntés előkészítésekben, véleményezésben.

tagja van a Vetőmag Szövetségnek

Ebben az évben alakult meg a szervezetünk

szekcióbizottság segíti az elnökség munkáját

éves ciklusokra választjuk a tisztségviselőinket

Küldetésünk

A magyar vetőmagágazat évszázados hagyományokra, a felhalmozott szaktudásra és a kiemelkedő magyar természeti adottságokra építve nyújt innovatív integrált megoldásokat a fenntartható mezőgazdasági termelés versenyképességének növelése érdekében. Célunk, hogy regionális központként, a nemzeti és nemzetközi piaci igényeknek megfelelő fajtákat nemesítsünk, csúcsminőségű vetőmagokat állítsunk elő és forgalmazzunk a legmagasabb élelmiszerbiztonsági elvárásoknak megfelelően.

Tagságunk

A szövetség magába foglalja a világrészekben gondolkodó nemzetközi cégeket, mezőgazdasági nagyüzemeinket, az agrárkutatás, növénynemesítés intézményeit és jelentős számú magángazdaságot. Az elnökség mellett különféle szekciók képviselik az egyes mezőgazdasági ágazatokat. A VSZT nonprofit szervezet, melynek tagja lehet természetes és jogi személy is, aki a vetőmag termékpálya résztvevője.

Hibrid növények
Kalászos és nagymagvú hüvelyes növények
Takarmány- és egyéb növények
Zöldség és egyéb növények
x A vetőmag az élet x A vetőmag az élet

Víziónk

A kelet-közép európai régió vetőmag-előállító és nemesítő központjaként működő magyar vetőmagágazat, termelői számára állít elő kiváló minőségű vetőmagot, amely a vidék és ezen belül a mezőgazdasági termelés fejlődésének kulcsa. Mi, a magyar vetőmagipar szereplői a tudomány határait feszegetve olyan megoldásokon dolgozunk, amely egészséges, fenntartható környezetet biztosít a jövő generációinak. A mezőgazdasági termelés lehetőségeinek kiszélesítésével, egyre több faj és fajta termesztésbe vonásával, a természetes élőhelyek megőrzésével nagymértékben hozzájárulunk földünk biológiai sokféleségének megőrzéséhez.
Rólunk

Fontosnak tartjuk tagjaink nemzetközi kapcsolatainak elősegítését, fejlesztését, a magyar vetőmagszakma szoros összekapcsolását a világ különböző pontjain tevékenykedő szakmabeli kollégákkal. kiemelt célunk a minőségi vetőmagok népszerűsítése.

Javaslatok kidolgozása

A VSZT részt vesz a döntések véleményezésében, javaslatokat tesz a kormány felé.

Információk átadása

Tagságunkat friss, hiteles információk átadásával segítjük tájékozódásukban, munkájukban.

PR és Kommunikáció

Kiemelt célunk a szakma szereplői mellett a szélesebb társadalom felé történő kommunikáció.

Összehangolt munka

Partnerségeink révén is igyekszünk előremozdítani a vetőmagok ügyét.

A vSZT nemzetközi kapcsolatai illetve tagságai

Ágazati stratégia

Víziónk

A kelet- közép európai régió vetőmag-előállító és nemesítő központjaként működő magyar vetőmagágazat, termelői számára állít elő kiváló minőségű vetőmagot, amely a vidék és ezen belül a mezőgazdasági termelés fejlődésének kulcsa.

a
Tudományos megoldások

Mi, a magyar vetőmagipar szereplői a tudomány határait feszegetve olyan megoldásokon dolgozunk, amely egészséges, fenntartható környezetet biztosít a jövő generációinak.

h
Lehetőségek kiszélesítése

A mezőgazdasági termelés lehetőségeinek kiszélesítésével, egyre több faj és fajta termesztésbe vonásával, a természetes élőhelyek megőrzésével nagymértékben hozzájárulunk földünk biológiai sokféleségének megőrzéséhez.

Ágazati stratégia

Küldetésünk

A magyar vetőmagágazat évszázados hagyományokra, a felhalmozott szaktudásra és a kiemelkedő magyar természeti adottságokra építve nyújt innovatív integrált megoldásokat a fenntartható mezőgazdasági termelés versenyképességének növelése érdekében.

Célunk, hogy regionális központként, a nemzeti és nemzetközi piaci igényeknek megfelelő fajtákat nemesítsünk, csúcsminőségű vetőmagokat állítsunk elő és forgalmazzunk a legmagasabb élelmiszerbiztonsági elvárásoknak megfelelően.